قوانین آپارتمان نشینی
قوانین آپارتمان نشینی
در ادامه آشنایی با نحوه زندگی در آپارتمان و فرهنگ آپارتمان نشینی، این مقاله را به بررسی قوانین آپارتمان نشینی اختصاص داده ایم.
زندگی در آپارتمان ها
امروزه با مهاجرت تعداد زیادی از مردم از روستا ها به شهر ها، جمعیت شهر ها بیشتر شده و به علت محدودیت فضای زندگی، سکونت در آپارتمان ها رونق گرفته است و اکثر مردم به دلیل زیاد بودن جمعیت، کم بودن فضا و ارزان تر بودن آپارتمان ها، به آپارتمان نشینی روی آورده اند. اما واقعیت این است که هنوز هم فرهنگ سکونت در آپارتمان و قوانین آپارتمان نشینی در جامعه ما به خوبی جا نیافتاده و خیلی از شهروندان از قوانین آپارتمان نشینی مطلع نیستند.
حتی برخی از مردم که از این قوانین آپارتمان نشینی مطلعند، به دلیل عدم رعایت دیگر ساکنین آپارتمان، ترجیح می دهند این سری قوانین را نادیده بگیرند.
بسیاری از خانواده ها با همان ذهنیت زندگی سنتی در خانه های حیاط دار، در آپارتمان زندگی می کنند.
با مراجعه به فایل های املاک منطقه 1 و 3 از قیمت به روز و امکانات واحد های فروشی اطلاع یابید!!!
مشکلات آپارتمان نشینی
عمده ترین مشکلات آپارتمان نشینی زمانی آغاز شد که به علت عدم آشنایی ساکنان با مقررات و قوانین آپارتمان نشینی و عدم آشنایی با حدود وظایف خود و حقوق همسایگان، قانون و مقررات آپارتمان نشینی رعایت نگردید. از طرف دیگرالزامات اجرایی قوانین آپارتمان نشینی جدی نبوده و کمتر کسی به علت عدم رعایت فرهنگ و قوانین آپارتمان نشینی بر اساس قانون مورد بازخواست قرار گرفته است.
برای زندگی آپارتمان نشینی، لازم است فرهنگ زندگی در این مکان ها را دانسته و هر روز دانش خود را در این زمینه ارتقا دهیم . عدم توجه به فرهنگ و قوانین آپارتمان نشینی سبب مخدوش شدن حقوق همسایگی و بروز مشکلات متعدد و مشاجراتی مابین ساکنان یک مجتمع می شود.
اعضای هیات مدیره مجتمع های مسکونی برای آگاه سازی ساکنان آپارتمان ها از قوانین سکونت جمعی می توانند نشست های مشترک ماهانه میان اهالی ساختمان برگزار کنند و همسایگان را برای رعایت هرچه بیشتر قوانین آپارتمان نشینی و حقوق سایر همسایگان توجیه کنند، اما در این بین نقش سایر دستگاه های خدماتی و اجتماعی شهر مانند شهرداری ها نیز نباید نادیده گرفته شود.
آپارتمان نشینی بدون فرهنگ آن اختلاف نظرات و تفاوت سبک زندگی در میان شهروندان سبب گردیده است فرهنگ روشن و مشخصی تا کنون شکل نگیرد هر چند که پیشرفت فرهنگی زیادی در این خصوص داشته ایم اما هنوز بسی جای کار دارد و بایستی که آموزش های لازم در این حوزه صورت پذیرد.
افرادی که آپارتمان نشینی را انتخاب می کنند، در صورت عدم آشنایی با فرهنگ زندگی در آپارتمان برای خود و دیگران مشکلاتی مانند سلب آسایش مردم با بلند صحبت کردن، زیاد کردن صدای رادیو و تلویزیون یا گذاشتن کفش ها مقابل پاگرد پله ها، حمل زباله بدون سطل در حالی که شیرابه های آن روی پله ها می ریزد، برگزاری مهمانی های پر سر و صدا و… ایجاد می کنند و این کارها را عادی می دانند.
قوانین آپارتمان نشینی
ساکنان مجتمع های آپارتمانی باید برخی بایدها و نبایدها را جهت احترام به افراد دیگر در آپارتمان رعایت نمایند. رعایت نکاتی ساده توسط ساکنان یک مجتمع ساختمانی می تواند کمک شایانی به جلوگیری از بروز اختلاف ها و تنش ها میان همسایگان نماید. برخی از این نکات را برای آگاهی شهروندان گرامی به شرح زیر آورده ایم:
- قبل از اینکه در آپارتمان مستقر شوید از تمامی حق و حقوق خود مطلع شوید. پارکینگ و انباری را طبق سند در اختیار بگیرید و از انباری و پارکینگ دیگران استفاده نکنید.
- از آن جایی که کل آپارتمان ملک شخصی نبوده و با بقیه واحدهای مجتمع شریک هستیم، فقط به همان اندازه مالکیت، حق دخالت در امور مجتمع را داریم.
- قسمت های عمومی ساختمان، مخصوص به تمامی ساکنین است و قبل از استفاده باید تمامی ساکنین مجتمع رضایت داشته باشند.
- در راه پله ها و یا پنجره آپارتمان، از صحبت کردن خودداری کنید زیرا به دور از شان می باشد.
- ریختن زباله در حیاط، آسانسور و غیره به دور از ادب است.
- از ساعت یک تا ۴ بعدازظهر و ۹ شب تا ۹ صبح روز بعد از ایجاد سر و صدای غیر متعارف و بلندکردن صدای تلویزیون بپرهیزد.
- قبل از برگزاری مراسم هایی که تا نیمی از شب طول می کشد، تمامی همسایه ها را در جریان بگذارید.
- در هنگام پختن غذای نذری، از تمامی ساکنین آپارتمان به خاطر استفاده از آب و یا برق عمومی اجازه بگیرید.
- در هنگام استراحت ساکنین مانند شب ها، ظهرها و روزهای تعطیل از بازی کردن بچه ها در حیاط و یا آپارتمان حتی الامکان خودداری کنید.
- از ضربه زدن به دیوارها هنگام جابجا کردن اشیا نظیر میز و مبل و غیره اجتناب کنید چرا که باعث اذیت بقیه ساکنین می شود و بهتر است این کار را در زمان های مناسب انجام دهید.
- گذشت، همکاری و همراهی با دیگر همسایگان، نشانه حسن نیت و همیت در اجرای قوانین است.
- از وسایل عمومی آپارتمان به دقت استفاده کنید.
- شارژ و هزینه های آپارتمان را سر وقت پرداخت کنید.
- در نظافت آپارتمان کوشا باشید.
- به وسایل بقیه ساکنین آسیب وارد نکرده و از استفاده کردن وسایل ساکنین و یا جابجایی آن ها دوری کنید.
- هنگام برپایی جلسات عمومی برای حل مشکلات عصبانی نشوید و به دیگران توهین نکنید.
- اجازه ندهید صدای دعواهای خانوادگی شما به بیرون آپارتمان منتقل شود که این امر سبب تضعیف جایگاه و آبروی شما می گردد.
- از آویزان کردن لباس، که از بیرون ساختمان قابل مشاهده باشد، خودداری کنید.
- اطلاعات شخصی همسایگان را به غریبه ها بازگو نکنید.
- نگه داری سگ، کبوتر، قناری و غیره در تراس و یا بخش های عمومی آپارتمان ممنوع است و فقط در بخش های خصوصی به شرط سلب نکردن آسایش دیگران امکان دارد.
- پس از خروج از آپارتمان، درب اصلی ساختمان را ببندید.
- هنگام ریختن مواد اسیدی به منظور کف سابی دقت داشته باشیم که تخلیه این مواد در فاضلاب ساختمان سبب گرفتگی و فرسایش لوله های فاضلاب می شود.
- همچنین اگر این مواد به سطح زیرین سنگ نفوذ یابند، لوله های مستقر در کف خوردگی پیدا می کنند و در محل اتصالات ترکیدگی صورت می گیرد. بنابراین باید هنگام کف سایی به نوع و نحوه انجام آن دقت داشته باشیم.
- تمامی ساکنین حق تردد و داشتن کلیدهای عمومی ساختمان نظیر پشت بام، درب اصلی و غیره را دارند.
- در صورت بروز هر گونه خرابی، سریعاً مدیر ساختمان را آگاه کنید.
- مدیر ساختمان باید از بین ساکنین مجتمع و با رضایت تمامی ساکنین انتخاب شود.
- در صورتی که آسیبی به وسایل عمومی ساختمان وارد شود، همان شخص باید هزینه ی تعمیر را پرداخت کند.
- اسباب کشی با آسانسوری غیر از آسانسور باری ممنوع است و سرایدار باید از اسباب کشی ساکنین با آسانسور جلوگیری کند.
- مدیر ساختمان نباید به هیچ عنوان خود را از بقیه ساکنین ارجح بداند و از طرفی دیگر ساکنین باید قدر زحمات مدیر را بدانند و به او احترام بگذارند.
- حفظ شئونات اسلامی لازم بوده و آقایان از راه رفتن با شلوارک و زیر پیراهن در فضاهای عمومی دوری نمایند.
رعایت تمامی قوانین برای تمامی افراد مجتمع و آپارتمان ها الزامی می باشد؛ چرا که نظم و آسایش مجتمع، با رعایت این قوانین حاصل می شود.
نظرات (0 دیدگاه)